Ana Sayfa Muhasebe A.Ş. Genel kurulunu her yıl yapmak zorunda mıyız?

A.Ş. Genel kurulunu her yıl yapmak zorunda mıyız?

1020
0

A.Ş. 7’nci maddesinde yönetim kurulunun görev süresini en fazla 3 yıl seçebiliyoruz. Her yıl genel kurul yapma zorunluluğu var ama şirketler genelde 3 yılda bir yapıyor. Benim öğrenmek istediğim genel kurulu 3 yıl bir yapıp yönetim kurulunu değiştirip görev süresini yenileceğim fakat 9’ncu maddede görev dağılımı 1 yıl (bu madde ile ilgili her yıl karar alıp tescil ettirmeme gerek var mı?) imza sirküsü: 3 yıl yazıyor görev dağılımı 1 yıl.

 

Görev bölümü TTK’da yer almakta olup tescili zorunlu değildir. Her yıl genel kurulun yapılması kanun gereğidir. Yönetim kurulu en fazla üç yıl için seçilebilir ve temsilde üç yıl verilerek imza sirküleri bu süre için düzenlenebilir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Eski yönetim kurulu üyelerinin verdiği vekâletnameler geçerli midir?

 

İmza yetkisi olmayan A.Ş. Yönetim kurulu üyesinin vergi dairesi borçlarından sorumluluğu var mıdır?

 

A.Ş. Genel kuruluna vekil ile katılıp Yönetim Kurulu yetkisini devir edebilir miyim?

 

Yönetim Kurulu Toplantı Nisapları Nelerdir?

 

 

Önceki İçerikTicaret Sicil Müdürlüğünün tasdik ettiği müdürler kurulu karar defterini tutmak zorunda mıyız?
Sonraki İçerikDevir alınan şirketin zararını kullanabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz