Ana Sayfa Muhasebe A.Ş. Genel kuruluna vekil ile katılıp Yönetim Kurulu yetkisini devir edebilir miyim?

A.Ş. Genel kuruluna vekil ile katılıp Yönetim Kurulu yetkisini devir edebilir miyim?

996
0

A.Ş. Genel kurul yapacağız. Hissedarlardan biri yurtdışında ve bu genel kurul ile temsil ilzam yetkisini devredecek. Genel kurula katılamayacak. İTO vekaleten genel kurula başkası katılabilir ancak vekaleten temsil ilzam yetkisini devredemez diye belirtti. Nasıl bir yol izlemeliyiz bu genel kurulda?

 

Genel kurula vekaleten katılabilir. Bu genel kurulda da yönetim kuruluna /müdürler kuruluna istenilen kişi veya kişilerin atanması ile şirket yönetimi belirlenir. Limited Şirket ise; temsil yetkisi de belirlenir. A.Ş. ise YK kendi arasında görev bölümü ve yetki şeklini belirleyerek tescil işlemlerine başvuru yapılabilir. Bu konuda engel bir düzenleme bulunmamaktadır. Sorunuzun içeriğinde bir eksiklik veya karşı tarafta eksik anlamının olduğu değerlendirilmektedir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Tasfiye halindeki Kooperatif için genel kurul yapmak zorunlu mu?

 

LTD.ŞTİ.’lerde Genel Kurul Kararları Nasıl Alınır?

 

Olağan mali genel kurul ve yönetim ibrası Ticaret Sicil Tesciline tabi midir?

 

A.Ş. Genel Kurul Toplantıları Nerede ve Ne Zaman Yapılır?

 

A.Ş. Genel Kurul Çağrısı Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

 

A.Ş. Genel Kurul Toplantılarında Bakanlık Temsilcisi Zorunlu Mudur?

 

 

 

Önceki İçerikHalkbank’tan kredi yapılandırması kararı
Sonraki İçerikŞahıs firmaları (işletme ve bilanço) Elektronik tebligat başvurusu yapacak mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz