Ana Sayfa Muhasebe Eski yönetim kurulu üyelerinin verdiği vekâletnameler geçerli midir?

Eski yönetim kurulu üyelerinin verdiği vekâletnameler geçerli midir?

1263
0

A.Ş. de A ve B yetkili temsil ve ilzama yetkili kişiler yeni bir karar alınarak değiştirildi fakat Y.K üyelikleri devam etmekte. Eski temsil ve ilzama yetkili Y.K. üyelerinin vermiş olduğu özel vekâletname var ve süresi devam etmektedir. Şirketi temsilen eski Y.K üyelerinin vekâletnamesi ve imza sirküleri ile temsil etmem geçerli olur mu? Bu vekâletname ile şirketi temsil etmem durumunda herhangi bir cezai işlemle karşılaşılırsa eski YK.’nın mı sorumluluğu olur? (Alo 189 VUK ve A.A.T.U.H.K göre çağrı merkezi danışmanı vekâletnamenin yenilenmesi gerektiğini iletti.)

 

Şirket yönetiminde “özel vekâletname ” olmaz. Hukuki belge imza sirkisüdür. İmza sirküleri değişmediği sürece her tür sorumluluk devam eder

 

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Bağımlı çalıştığım şirketin beyannamelerini gönderebilmem için ne yapmam gerekiyor?

 

Anonim şirket yönetim kurulu en çok kaç yıl için seçilebilir?

 

Ticaret Sicil İşlemlerinde Vekâletname Türü Nasıl Olmalıdır?

 

A.Ş. Genel kuruluna vekil ile katılıp Yönetim Kurulu yetkisini devir edebilir miyim?

 

 

Önceki İçerikAnayasa Mahkemesi, İhtiyati Tedbire Muhalefette Disiplin Cezasını Anayasa’ya Aykırı Buldu
Sonraki İçerik1 No.lu KDV Beyannamesinde Değişiklik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz