Ana Sayfa Muhasebe Ticaret Sicil Müdürlüğünün tasdik ettiği müdürler kurulu karar defterini tutmak zorunda mıyız?

Ticaret Sicil Müdürlüğünün tasdik ettiği müdürler kurulu karar defterini tutmak zorunda mıyız?

1022
0

2018 Eylül ayında kurduğumuz tek ortaklı Ltd şirketine İstanbul Ticaret Odası Genel Kurul Toplantı ve Müzakere defteri ile müdürler kurulu karar defterini tasdik etmiş. Müdürler Kurulu Karar Defterini hiç kullanmadığımız için boş. Ocak ayında Müdürler Kurulu Karar Defterinin kapanış tasdikini yapacak mıyız?

 

Müdürler kurulu defteri kanun gereği tutulacak defterlerden olup bu nedenle ticaret sicili müdürlükleri bu defteri onaylayarak vermektedir. Bu çerçevede diğer defterlere yapılan işlemlerin bu defter içinde yapılması gerektiği değerlendirilmektedir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Müdürler kurulu karar defterini genel kurul toplantı ve müzakere defteri olarak kullanabilir miyiz?

 

Hiç kullanılmayan müdürler kurulu karar defterinin kapanış tasdikini yapmak zorunda mıyız?

 

Ltd.Şti. kuruluşu sırasında tasdik edilen ancak kullanmak istemediğimiz müdürler kurulu karar defterini iptal ettirebilir miyiz?

 

 

Önceki İçerikMüdürler kurulu karar defterini genel kurul toplantı ve müzakere defteri olarak kullanabilir miyiz?
Sonraki İçerikA.Ş. Genel kurulunu her yıl yapmak zorunda mıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz