Ana Sayfa SGK Geçici koruma kapsamındaki kişilerin işe girişleri hangi koddan yapılacak

    Geçici koruma kapsamındaki kişilerin işe girişleri hangi koddan yapılacak

    Geçici koruma sağlanan yabancılar için çalışma izni başvurusu yapılabilmesi için çalışma izni başvurusunun yapıldığı tarih itibarıyla en az altı aylık geçici koruma süresinin doldurulmuş olması gerekir.

    80
    0

    Geçici koruma kapsamındaki Suriyeli için çalışma izni aldık ve işe girişini 12 nolu kodla yaptık.
    MUHSGK’da APHB’de sigorta kolu olarak 01 nolu kodu seçmemiz uygun mudur?

    Yoksa 10 (İkili Sosyal Güvenlik Anlaşması Olmayan Ülke Vatandaşları) kodunu seçmemiz mi gereklidir?

    Sigorta Kolu” kısmına “12- U. Söz. Olmayan Yab. Uyrk. Sigortalı” seçeneği ile yapılan giriş için muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin düzenlenmesi hususunda herhangi bir değişikliğe sebebiyet vermeyecektir.

    Yabancı uyruklu sigortalılar için 1 nolu “Hizmet Akdi İle Tüm Sigorta Kollarına Tabı Çalışanlar (Yabancı Uyruklu Sigortalılar Dahil)” belge türü seçilerek bildirim yapılmalıdır.


    Geçici Koruma Kapsamındaki Kişilerin Çalışma İzni Başvurusuna İlişkin Açıklamalar

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKontrol muayenesi sonucu malullük durumunun ortadan kalkması halinde bağlanan maaş
    Sonraki İçerikYasal defterler şirket merkezinin bulunduğu şehirdeki noterden tasdik ettirilmelidir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz