Ana Sayfa Muhasebe Müşteri devirlerinde firmanın geçmişe ait beyannamelerini yeni mali müşaviri mi beyan etmelidir?

    Müşteri devirlerinde firmanın geçmişe ait beyannamelerini yeni mali müşaviri mi beyan etmelidir?

    Adi ortaklıklarda ortaklar kendi hisselerine düşen kar ve zarar bildirimlerini yaparken diğer gelirlerini de ayrıca beyannameye ekleyecek mi?, Adi ortaklıklarda her bir ortak için gelir vergisi beyannamesi verebilmek için ayrı aracılık ve sorumluluk sözleşmesi imzalamamız gerekir mi?

    489
    0

    Müşteri devrinde yeni yılda başka bir mali müşavire devir olunan defter için eski yıla ait beyannameleri eski mali müşavir mi vermelidir?

    Normal koşullarda beyannameler önceki meslek mensubu tarafından verilmesi gerekir.

    İki gerçek kişinin kurduğu Adi ortaklıkta (bilanço esası) Geçici vergi ve Gelir Vergisini ortaklar hissesi oranında kendileri beyan eder. Ortaklar gelirlerini nasıl beyan edecek. GMSİ olduğu gibi kendi şifreleri ile kendileri mi beyan edecek yoksa Adi ortaklığın mali müşaviri kendi müşterisi gibi mi beyan edecek ve bunun için sözleşme yapmak gerekir mi?

    GİB bdp programından beyanname gönderebilmeniz için GİB İnternet VD sisteminden Adi ortaklık ve tüm ortaklar ile ayrı ayrı Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapmanız gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikCOVID-19 Riski Sebebiyle İzolasyonda Olan Çalışanlar Hastaneye Gitmelerine Gerek Kalmaksızın İş Göremezlik Ödeneği Alacak
    Sonraki İçerikİhracat Beklenti Endeksi 2020 yılı 4. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre 24,9 puan artarak 108,4 oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz