Ana Sayfa Duyurular İhracat Beklenti Endeksi 2020 yılı 4. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre 24,9...

İhracat Beklenti Endeksi 2020 yılı 4. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre 24,9 puan artarak 108,4 oldu

512
0

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ / 2020 YILI 4. ÇEYREK BEKLENTİLERİ

2020 yılı 4. çeyrekte İhracat Beklenti Endeksi 108,4 olarak gerçekleşti.

1 – 17 Eylül 2020 tarihleri arasında uygulanan Dış Ticaret Beklenti Anketi sonuçlarına göre, İhracat Beklenti Endeksi 2020 yılı 4. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre 24,9 puan artarak 108,4 oldu.

İhracat Beklenti Endeksine dahil edilen soruların yayılma endeksleri incelendiğinde, şu anda kayıtlı ihracat sipariş düzeyi ve son 3 aya ilişkin ihracat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkilerken, gelecek 3 aya ilişkin ihracat beklentisi ile ihracat sipariş beklentisi endeksi azalış yönünde etkilemiştir.

2020 yılı 4. çeyrekte İthalat Beklenti Endeksi 105,9 olarak gerçekleşti.

İthalat Beklenti Endeksi, 2020 yılı 4. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre 23,6 puan artarak 105,9 oldu. İthalat Beklenti Endeksine dahil edilen sorulardan ithalat birim fiyatı beklentisi (gelecek 3 ay), şu anda kayıtlı ithalat sipariş düzeyi ve son 3 aya ilişkin ithalat sipariş düzeyi sorularına yönelik değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkilerken, ithalat beklentisi (gelecek 3 ay) azalış yönünde etkilemiştir.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMüşteri devirlerinde firmanın geçmişe ait beyannamelerini yeni mali müşaviri mi beyan etmelidir?
Sonraki İçerikSermaye taahhüt ödeme süresi devam ederken şirketler sermaye azaltımına gidebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz