Ana Sayfa Muhasebe Vergi mükellefi olmayan kişiden satın alınan arsayı şirketin kayıtlarına gider pusulası düzenleyerek...

    Vergi mükellefi olmayan kişiden satın alınan arsayı şirketin kayıtlarına gider pusulası düzenleyerek alabilirsiniz

    3
    0

    Zilyetlik hakkı olarak alınan arsanın. Faturası yoktur. Mahkeme kararı ve devir evrakı vardır. Muhasebeleştirmem için bu evraklar yeterli olur mu? Nasıl muhasebeleştireceğim?

    Tapu belgesi ile 250 hesaba kayıt edilir. VUK’da sayılan belgelerden olan gider pusulası düzenlenir. Gider pusulasında KDV ve stopaj hesaplanmaz.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışındaki bir müşteriye yine yurt dışında verilen hizmet için KDV istisnası uygulanır mı?
    Sonraki İçerikSerbest meslek erbapları ve işletme esasına tabi olanlar demirbaşları için enflasyon düzeltmesi yapabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz