Ana Sayfa Vergi 2023 Yılında brüt satış gelirleri 3 Milyon TL ve üzerindeki mükellefler 1...

    2023 Yılında brüt satış gelirleri 3 Milyon TL ve üzerindeki mükellefler 1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-fatura geçmek zorundadır

    2023 Yılında brüt satış gelirleri 3 Milyon TL ve üzerindeki veri mükellefleri 1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-fatura, 1 Ocak 2025 tarihine kadar da e-Defter uygulamasına geçmek zorundadır.

    1
    0

    Şirketimizin ana faaliyet konusu turizm. Ancak şu anda sadece şirkete ait bir gayrimenkulü. Kiraya veriyor ve sadece kira geliri var. Yıllık gayrimenkul kira geliri 500.000 TL’yi geçerse e deftere geçmek zorunda mı?

    2021 ve sonrasındaki dönemde 10 milyon TL üzeri vergi mükellefiyeti bulunanlar e-Deftere 1 Ocak 2023’e kadar,

    E-ticaret işiyle uğraşıp 2020 ve 2021 yılında 1 milyon TL brüt gelir elde edenlerin 1 Ocak 2023 ve 2022 döneminde 500 bin TL brüt gelir elde edenlerin 1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-Deftere geçmesi gerekmektedir.


    2023 yılı Mayıs ayında 3 milyon TL ciroyu geçtim. E-fatura ve e-Defter geçiş tarihi nasıl olacak?

    2024 Temmuz e-faturaya, 01/01/2025 e-Deftere geçiş


    2024 Yılı için E-Fatura, E-Defter Zorunluluğu

    2023 Yılında brüt satış gelirleri 3 Milyon TL ve üzerindeki veri mükellefleri 1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-fatura, 1 Ocak 2025 tarihine kadar da e-Defter uygulamasına geçmek zorundadır.

    ÖTV Kanununa ekli I sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimi vb. faaliyetleri nedeniyle EPDK’ndan lisans alan işletmeler ile ÖTV Kanununa ekli III sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler; lisans alımı, imal, inşa veya ithalin yapıldığı ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-Fatura uygulamasına geçiş yapmak zorundalar.

     Komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticaretiyle uğraşanlar, işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Fatura uygulamasına geçiş yapmak zorundalar.

     İhracat işlemlerinde e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden, 3065 sayılı KDV Kanununun 11’inci maddesine göre mal ihracı (Türkiye’de ikamet etmeyenlere özel fatura ile yapılan bavul ticareti kapsamındaki satışlar dâhil) ve yolcu beraberi eşya ihracı (Türkiye’de ikamet etmeyenlere KDV hesaplanarak yapılan satışlar) kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, söz konusu faturalarını eFatura olarak düzenlemeleri zorunludur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAlmanya’da uygulanan bazı vergi türleri

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz