Ana Sayfa Muhasebe Tasfiye sonunda geçmiş yılları karları ile geçmiş yıl zararlarının mahsubundan önce geçmiş...

Tasfiye sonunda geçmiş yılları karları ile geçmiş yıl zararlarının mahsubundan önce geçmiş yıl karlarına %15 stopaj hesaplanacak mıdır?

554
0
Tasfiye sonunda geçmiş yılları karları ile geçmiş yıl zararlarının mahsubundan önce geçmiş yıl karlarına %15 stopaj hesaplanacak mıdır?

Şirketimiz tasfiyeye girmiş tasfiye sonlandırma aşamasına gelmiştir.570 geçmiş yılar karında 16.566,40 TL 580 geçmiş yıllar zararları 103.430,40 TL’dir.

Geçmiş yılar karlarını, geçmiş yıllar zararına mahsup mu yapılacak veya geçmiş yıllar karı doğrudan %15 oranında stopaja mı tabi tutulacaktır?

Geçmiş yıl karından % 15 GV stopajı yapıldıktan sonra kalan tutardan zarar mahsup edilir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Tasfiye sonunda stoklarda görünen ürünleri kayıtlardan nasıl çıkarmalıyız?

Tasfiye sonu beyannamesinin verilme tarihi nedir?

Tasfiye’ye giriş ve tasfiye sonu işlemleri nelerdir?

 


Önceki İçerikMichael Jackson
Sonraki İçerikKral Hammurabi’nin Kanunlarının Yazılı Olduğu Dikilitaş (Sanat Tarihi / Antik Akdeniz Sanatı)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz