Ana Sayfa Muhasebe Tasfiye’ye giriş ve tasfiye sonu işlemleri nelerdir?

Tasfiye’ye giriş ve tasfiye sonu işlemleri nelerdir?

2752
0

 

Tasfiyeye girecek olan bir LTD. Şirketimiz var. Tasfiyeye girerken vermem gereken bir beyanname var mı? (tasfiyeye giriş beyannamesi) Tasfiye sonu olarak yapmam gereken işlemler hakkında; geçmiş yıl karları/zararları, yasal yedekler konusunda, elimizde bulunan ticari mallar, demirbaşlar hesabında ki bakileri ne yapmam gerekecek?

 

Tasfiye kararı alınıp tescil ve ilan edildikten sonra muhasebesel işlemler tasfiye halindeki unvanla devam edilmesi ve defterlerin de buna uygun ara tasdikleri gerekli ise yapılması gerekir.

 

Tasfiye süreci sonunda tasfiye sonu kararı tescil ve ilan edilerek şirketin ticari hayatı sona erecek olup tasfiye sonu tescili ile birlikte defterlerin kapanışları da yapılarak TTK 82 maddeye uygun işlemlerin yapılması gerekecektir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Tasfiye sonu bilançosunu tüm değerler sıfır olarak mı vereceğim?

 

Tasfiye Sonunda Enflasyon Düzeltmesi Olumlu Farkı İçin Kar Dağıtım Stopajı Ödenir mi?

 

Tasfiye’ye giren müşterimden sözleşmedeki ücretten daha düşük bir ücret alabilir miyim?

 

Tasfiye halindeki şirketler için defter tasdiki nasıl yapılır?

 

Ayni sermaye olarak gayrimenkul tasfiye halinde ortağa geri verilebilir mi?

 

 

 

Önceki İçerikRusya, Kiev Knezliği, ve Moğollar (Dünya Tarihi) (Hızlandırılmış Kurs – Crash Course)
Sonraki İçerikArkadaşı ile tartışıp izinsiz bir şekilde işi bırakan işçiyi tazminatsız çıkartabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz