Ana Sayfa Muhasebe Tasfiye sonu beyannamesinin verilme tarihi nedir?

    Tasfiye sonu beyannamesinin verilme tarihi nedir?

    9629
    0

    Tasfiye giriş tescil tarihi 12.03.2018. Tasfiye bitiş tescil tarihi 18.02.2019.  Buna göre tasfiye sonu kurumları verirken dönem ne olarak seçilmesi tasfiye bitiş tarihi ne yazılmalı ve 2018-2019 ayrı ayrımı kurumlar vereceğim?

    Tasfiye beyannameleri: Tasfiye beyannameleri, tasfiye memurları tarafından tasfiye dönemlerinin sonundan itibaren Kanunun 14. maddesinde yazılı sürelerde; tasfiyenin sona erdiği döneme ilişkin tasfiye beyannamesi ise tasfiyenin sonuçlandığı tarihten itibaren otuz gün içinde kurumun bağlı olduğu vergi dairesine verilir.” hükmü yer almaktadır. Bu hükümden anlaşılacağı üzere, tasfiye sonu kurumlar vergisi beyannamesinin tasfiyenin sonuçlandığı tarihten itibaren otuz gün içinde verilmesi gerekmektedir.

    Dolayısıyla tasfiye 18.02.2019 tarihinde sonuçlandığından, tasfiye sonu kurumlar vergisi beyannamesinin 19/03/2019 tarihine kadar verilmesi gerekmektedir.

    Ayrıca tasfiyenin 18.02.2019 tarihinde sonuçlanması nedeniyle, 12.03.2018-31.12.2018 dönemine ait kurumlar vergisi beyannamesinin de tasfiye sonu beyannamesiyle (19.03.2019) birlikte verilmesi gerekmektedir.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


     

    BENZER İÇERİKLER

    Tasfiye’ye giriş ve tasfiye sonu işlemleri nelerdir?

     

     

    Kıst dönem tasfiyeye giriş kurumlar vergisi beyanımı e-beyan sisteminden verebilir miyim?

     

     

    Tasfiyeye giren şirkettin defter tasdikleri ne zaman yapılmalıdır?

     

     

    Önceki İçerikSerbest meslek gelirim ile kira gelirimi birleştirerek mi beyan etmem gerekiyor?
    Sonraki İçerikİnşaat işi yapan firma binek otomobilinin amortisman giderinin tamamını indirim konusu yapabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz