Ana Sayfa Vergi İsteğe bağlı e-Faturaya geçenler e-Deftere geçmek zorunda mıdır?

    İsteğe bağlı e-Faturaya geçenler e-Deftere geçmek zorunda mıdır?

    İsteğe bağlı olarak e-Faturaya geçenler e-Defter tutma hadlerini geçmediği sürece e-Deftere geçmek zorunda değildir.

    2
    0

    Defter beyana kayıtlı e-Fatura mükellefi olan kurye işi yapan 3 milyon altı mükellefim e-Deftere geçiş zorunluluğu var mıdır? Yoksa defter beyan sistemi e-Defter olarak geçerli olacak mıdır?

    DBS’de İkinci sınıf mükellefler defter tutar. Sınıf değiştirme için ilgili yıl belirlenen hadleri aşılması halinde bilanço usulüne tabi olunur. 3 milyon TL’nin altında hasılatı olanlar bilanço esasına göre tutacakları defterleri kağıt ortamında tutabilirler. İsteğe bağlı olarak e-Defter olarak da tutulabilir.

    İsteğe bağlı olarak e-Faturaya geçenler e-Defter tutma hadlerini geçmediği sürece e-Deftere geçmek zorunda değildir.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikA.Ş. Yapılacak sermaye artırımı için SMMM hangi tespit raporlarını hazırlamalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz