Ana Sayfa Vergi Yıllık gelir vergisi beyannamesinde geçmiş yıl zararlarının hepsi indirim konusu yapılır mı?

    Yıllık gelir vergisi beyannamesinde geçmiş yıl zararlarının hepsi indirim konusu yapılır mı?

    : Geçmiş yıl zararlarının gelir vergisi beyannamesi üzerinden mahsup edilmesi

    698
    0

    Bir mükellefimiz 2020 yılı için 133.170,00 TL kar elde etmiştir. 2019 yılı zararı 270.478,00 TL olduğundan yıllık gelir vergisi beyannamesinde gösterilirken geçmiş yıl zararının tamamını mı mahsup edeceğiz yoksa dönem karı kadar mı göstereceğiz? 

    Beyannameye geçmiş yıl zararının tamamı yazılır. Sistem 2020 karı kadarının mahsup eder. Sistem otomatik yapar el ile müdahale edilmez.

    Beyannamede; “Kazanç Bildirimi detayı” kısmında “Mahsup edilmeyen geçmiş yıl zararları” alanı doldurulur.

    Mükellefim, vergi mükellefi olmayan bir şahıstan daireyi bugün itibari ile devir almak istiyor. Ancak bugünkü devir bedeli 250 bin TL iken şahıs 400 bin TL ye satmaktadır. Mükellefim 400 bin TL ye bu daireyi alması durumda sözleşmede 250 bin TL yazdığından aradaki 150 bin TL için nasıl bir belge yada evrak ile kayda almalıyız?

    G.Menkullerde devir işlemleri Tapuda olur. Tapuda devir bedeli 400 Bin olarak işlem yapılacaktır.

    Özel sözleşme konusunda bilgimiz yok.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİTO Başkanı Şekib Avdagiç: Kovid’in yayılmasında tek sorumlu lokantalar ve kafeler olarak görüldüğü sürece, doğru adım atmış olmayız
    Sonraki İçerikVergi dairesinden alacaklarımızı 7256 sayılı kanun kapsamında taksitlendirdiğimiz borçlarımıza mahsup edebilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz