Ana Sayfa Vergi Tek işverenden elde edilen ücret geliri gelir vergisinde bildirilir mi?

    Tek işverenden elde edilen ücret geliri gelir vergisinde bildirilir mi?

    Tek işverenden elde edilen Ücret gelirinin 2020 yılı Toplamı 600.000 TL’den az ise yıllık beyannameye dahil edilmez.

    463
    0
    Bir avukat müşterim bir şirkette sigortalı çalışıyor. Kendisinin ücret olarak elde ettiği ücretleri yıllık gelir vergisi beyannamesinde eklememiz gerekiyor mu?

    Tek işverenden elde edilen Ücret gelirinin 2020 yılı Toplamı 600.000 TL’den az ise yıllık beyannameye dahil edilmez.


    Türkiye’de ikamet eden Türk vatandaşı gerçek kişi Türkiye’de mukim bir firmada 4/1-a statüsünde (SSK) çalışmaktadır.
    Türkiye de tam ve dar mükellefiyeti bulunmayan Bulgaristan’da mukim bir firmada Bulgaristan’a gitmeden internet aracılığı (uzak bağlantı) ile çalışacaktır.
    Bulgaristan’daki firma ücreti döviz olarak banka hesabına yatırılacaktır. Bulgaristan’dan elde etmiş olduğu ücret geliri Türkiye de beyan edilmesi gerekiyor mu?

    Elde edilen ücret geliri için yıllık beyanname verilecektir. Bulgaristan’da kesilen vergi varsa hesaplanan vergiden mahsup edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAlınacak ihbar tazminatından ödenen 1/3’lük kısmının mı yoksa toplam ikramiyenin mi beyan edileceği ile Veraset İntikal vergisi istisnanın nasıl uygulanacağı hakkında
    Sonraki İçerikYatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapıldı 17.12.2020

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz