Ana Sayfa Muhasebe Serbest çalışan meslek mensupları bir şirkette ayrıca bağımlı olarak çalışabilir mi?

    Serbest çalışan meslek mensupları bir şirkette ayrıca bağımlı olarak çalışabilir mi?

    634
    0

    Bu yıl başından itibaren ofis açtım. Bir meslek mensubu olarak, SGK konularında danışmanlık yapan bir Anonim Şirket’te “Müdür” olmamda meslek mevzuatı yönünden bir engel olur mu?

    Serbest çalışan (ofis işleten) meslek mensupları hangi unvan veya pozisyonda olursa olsun Bir işverene bağlı olarak çalışamaz.

    Mali müşavirlik hizmetleri verdiğim limited şirketimiz çeşitli sorunlar sebebiyle yılsonu kapatmayı düşünüyorum. Fakat limited şirket olduğu için tasfiye süreci var bu sebeple tasfiye sürecinde herhangi bir meslek mensubu yanında veya bir şirkette bağımlı olarak çalışma da bir sorun olurmu?

    Serbest olarak çalışıyor iseniz Aynı zamanda bir işverene bağlı olarak çalışamazsınız.

    Tasfiyeye tabi olacak şirket bünyesinde bordrolu çalışıyor iseniz tasfiye sonuna kadar çalışmaya devam etmenizde bir sakınca yok.

    SGK’lı çalışırken aynı zamanda SMMM bürosu açılabiliyor mu?

    Hayır. Büro açılamaz.

    Bir şirkette 30 günden az bağımlı statüde çalışan SMMM’lerin 30 günden az göründüğü şirkette ve başka grup şirketlerinde beyannameleri imzalayabilir mi?

     Bağımlı çalışanlar tam ay olarak çalıştıkları şirketin beyannamelerini şirket adına alınacak şifre ile gönderebilirler. İkinci bir şirketin beyannamelerini gönderemezler.

    Adi Ortaklık Bürolarında SMMM Stajı yapılabilir mi?

     Evet yapabilir. Evrak listesindeki “büroda staj” bölümündeki evraklar hazırlanmalıdır.

    31.12.2018 Tarihi itibariyle büro kapanış ve üyelik silme dilekçesi verdik. Üyelik silme işleminden önce bulunan ismmmo sözleşmelerimi fesih mi etmeliyim? Fesih nedenine ne yazmalıyız?

    Tüm sözleşmeler fesih edilir. Nedeni büro kapanışı diye belirtilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKişi başı sağlık hizmetine başvuru sayısı Genel Sağlık Sigortası sayesinde 10,3’e yükseldi
    Sonraki İçerikLisanslı Depo Desteği kapsamında 16,4 milyon lira destek ödemesi bugün saat 18.00 itibariyle yapılacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz