Ana Sayfa Güncel Mükellefin vefat etmesi ve mirasçılarının reddi miras yapması durumunda vergi dairesi terk...

Mükellefin vefat etmesi ve mirasçılarının reddi miras yapması durumunda vergi dairesi terk işlemlerini kim yapacaktır?

Vefat eden mükellefin kapanışını kim yapacak?, Mükellef ile Muhasebe sözleşmesini nasıl iptal ederiz?

538
0

Şahıs bilanço usulüne göre defter tutan mükellefim 17.06.2020 tarihinde vefat etti. Yasal prosedürleri bilmek ile mükellefimin mirasçıları ile görüştüğümde ticarete devam etmeyeceklerini ve reddi miras talebinde bulunabileceklerini söylediler. Mirasçılar reddi miras talebinde bulunur ise; kalan emtia ve demirbaşlar için faturalar nasıl ve kimler tarafından düzenlenecek, vergi dairesi terk işlemleri kimler tarafından yapılacaktır?

Mirasın reddedilmesi halinde bahsettiğiniz işlemleri mirasçılar yapamaz.

Meslek mensubu olarak durumu vergi dairesine bildiriniz. Sizde yapacağınız işlemleri durdurunuz, sözleşmenizi feshediniz.

İki ortaklı firmamızın ortakları anlaşamadığı için mahkemelik olmuştur ve 1 yıldır muhasebe ücreti alamamaktayız. Defterleri tutmak istememekteyiz. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyiz. Evrak teslimini kime nasıl yapmalıyız?

Defter tutamayacağınızı İadeli taahhütlü mektup veya noter vasıtası ile ortak veya ortaklara bildirin Evrakları tutanak karşılığı ile sözleşme imzalayan ortağa teslim ediniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Vefat eden bir mükellefin evraklarını vergi dairesine teslim edebilir miyiz? Varislere ulaşamazsak ne yapmalıyız?

Veraset yoluyla kalan gayrimenkulü satan bir kişi bu kazancı için vergi bildiriminde bulunur mu?

Serbest meslek mükellefi iş kazası sonucu hayatını kaybeden çalışanının ailesine ödediği kısmi tazminatı gider…

Önceki İçerikKurumlar vergisinden doğan alacakların zaman aşımı süresi nedir?
Sonraki İçerikE-İrsaliyeye geçen firmalar kâğıt irsaliye düzenleyebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz