Ana Sayfa Vergi Veraset yoluyla kalan gayrimenkulü satan bir kişi bu kazancı için vergi bildiriminde...

Veraset yoluyla kalan gayrimenkulü satan bir kişi bu kazancı için vergi bildiriminde bulunur mu?

562
0

Veraset yoluyla varislere intikal eden gayrimenkullerin varisler tarafından satışından dolayı varisler açısından herhangi bir vergi doğar mı?

Verasetten kalan gayrimenkullerin satılması halinde elde edilen gelir için Yıllık Gelir vergisi beyannamesi verilmez. (İvazsız intikal GVK Mük.Md.80/6)

Kat karşılığı inşaat sözleşmesine istinaden inşaatı devam eden mükellefin vefatı halinde mirasçılardan alınan muvakafatname ile yetki verilen tek bir kişinin adına vergi dairesinde devir işlemleri nasıl yapılır?

Devir işlemleri için öncelikle mirasçılar noterden mirasçılık belgesi (veraset ilamı) alınarak bu belge ile vergi dairesine müracaat edilir. Mükellefiyet tesis ettirildik den sonra inşaat sonlandırılır ve satış yapılır. (BU işlemler ölen kişinin Gelir vergisi mükellefi ise yapılır)


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFirmalar ithal ettiği madeni yağlar için gekap beyannamesini ne zaman vereceklerdir?
Sonraki İçerikAraç alımı ve satımı ile uğraşan firmalar KDV mükellefiyeti olmayan kişilerden aldıkları araçlar için özel matrah uygulayabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz