Ana Sayfa Muhasebe E-İrsaliyeye geçen firmalar kâğıt irsaliye düzenleyebilir mi?

E-İrsaliyeye geçen firmalar kâğıt irsaliye düzenleyebilir mi?

E-İrsaliyeye geçen firmalar kâğıt irsaliye düzenleyebilir mi?

599
0

E-İrsaliye geçecek mükellefler, belirli bir dönem daha kâğıt olarak irsaliye düzenlemeleri mümkün mü?

Zorunluluk başladığı tarihten sonra kâğıt irsaliye düzenlenmez. Ek bir süre yoktur

E-İrsaliye sözleşmesi yapıyoruz. Aylık 47 TL üzerinden sözleşme süresi ise süresiz. Damga vergisi beyannamesini nasıl vermeliyiz?

Damga vergisi hesaplanması için süre belirtilmesi gerekir. Sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde dv beyannamesi verilir ve ödenir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

1 Temmuz itibariyle e-İrsaliye uygulamasına kimler dâhil olacaktır?

2020 yılı ve takip eden yıllarda e-İrsaliye uygulamasına kimler zorunlu olarak dâhil olmalıdır?

Ürün teslimi esnasında düzenlenen e-faturalarda irsaliye yerine geçer ibaresi kullanmamıza rağmen e-irsaliye düzenlemeli miyiz?

Önceki İçerikMükellefin vefat etmesi ve mirasçılarının reddi miras yapması durumunda vergi dairesi terk işlemlerini kim yapacaktır?
Sonraki İçerikCOVID-19, benzeri görülmemiş iş krizi yarattı, genel tecrit önlemlerinden neredeyse tüm işçiler ve işletmeler etkileniyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz