Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler firmaların beyannamelerini gönderebilmek için firmalar ile aracılık sözleşmesi imzalaması yeterli...

Mali müşavirler firmaların beyannamelerini gönderebilmek için firmalar ile aracılık sözleşmesi imzalaması yeterli midir?

752
0

Okul aile birliği için sözleşme yapmak istiyorum. Muhtasar ve Sgk işlemleri için. İşin mahiyeti olarak neyi seçmeliyim? 2019 tarihli geriye dönük sözleşme yapabilir miyim?

İşin NACE kodu eğitim olmalıdır. Sözleşme tarafların anlaşması ile şartları belirlenen bir anlaşmadır. Geriye doğru çalışma şartları belirlenememektedir.

Sözleşme imzaladığım firmalarla, elektronik beyanname sadece aracılık sözleşmesi imzalayarak 2020 de beyanname gönderebilir miyim?

Aracılık sözleşmesi ile sadece GMSİ MSİ ve Basit usul mükelleflerin beyannameleri gönderilir.

Mesleki Hizmet sözleşmesi yaptığınız müşteriler ile Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapılması zorunludur.

Şahıs firması olan mükellefimle yaptığım E Beyanname aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesini daha önce tek taraflı olarak 29.11.2019 tarihinde iptal ettim. Ekim-Kasım-Aralık/2019 dönemine ait poşet beyannamesini verecek miyim? KDV Muhtasar beyannameleri de var bunları vermek de benim sorumluluğumda mı? Mükellefe gelip evraklarını alması için daha önce bilgilendirdim. Hala gelecekler gelmiyorlar. Ne yapmalıyım?

Sözleşmeyi iptal ettiğiniz tarihten önceki beyanname ve bildirimleri vermeniz gerekir.

Defter ve belgeleri teslime etmediğiniz sürece siz saklayacaksınız.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBelçika’da yüksek büyüme oranına sahip işletmeler 2017 yılında 253.990 istihdam etti
Sonraki İçerikAvusturya’da bir gecelik konaklama oranı %1,9 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz