Ana Sayfa Vergi Kurumlar vergisi artırımı yapan mükellefler KDV yönünden de artırım yapmalı mıdır?

    Kurumlar vergisi artırımı yapan mükellefler KDV yönünden de artırım yapmalı mıdır?

    Matrah artırım uygulaması

    453
    0

    7326 matrah artırımı KDV beyanı ile ilgili, 2018 yılı 12 aylık dönemde sadece 1 ay hesaplanan KDV yok. 2020 yılı 12 aylık dönemde sadece 3 aylık dönemde hesaplanan KDV yoktur. Beyanname verirken hangi beyannameden vermem gerekiyor?

    KDV ARTIRIMI BİLDİRİMLERİ (BİLDİRİM KODLARI )
    1)- Sene içindeki bütün dönemlere ait beyannamelerini veren ve bütün dönemlerde hesaplanan KDV çıkan mükellefler için KDV artırım bildirimi kod: 5/3-a (Ek-14)
    2)- Yıl içinde hiç beyanname vermemiş veya yalnızca 1 ya da 2 dönem beyanname verenler ile vergilendirme dönemleri 3 aylık olup, hiç beyanname vermeyen mükellefler için KDV artırım bildirimi (3 AYLIKLARI SADECE NAKLİYECİLER VERİR ) 5/3-b,1c (Ek-15)
    3)-Yıl içinde 12 dönemden az, 2 dönemden çok beyanname veren mükellefler için KDV arıtırım bildirimi (GV ve KV matrahı artırımı yapılmış olacak) kod ; 5/3-b,2c (Ek-16)
    4)- İstisnalar veya tecil/terkin kapsamına giren işlemler ile BAZI DÖNEMLERDE HESAPLANAN KDV’Sİ ÇIKAN mükellefler için KDV artırımı bildirimi (GV ve KV Matrahı artırılarak mukayese yapılır. ) kod ; 5/3-b3 (Ek-17)

    7326 Sayılı kanun gereğince Matrah artırımı Kurumlar vergisi yönüyle yapıldığında, KDV yönüyle de artırım yapılması zorunlu mudur? Yani sadece Kurumlar vergisi yönüyle matrah artırımı yapılabilir mi? 

    Böyle bir zorunluluk yok Sadece KV matrah artırımı yapılabilir.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAkdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla 100,2 artışla 314,1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi
    Sonraki İçerik2021 Haziran ayında kayıt dışı istihdam oranı %29,5 seviyesinde gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz