Ana Sayfa Muhasebe Kronik rahatsızlığı bulunan mali müşavirler beyannamelerini ne zaman göndermelidir?

Kronik rahatsızlığı bulunan mali müşavirler beyannamelerini ne zaman göndermelidir?

552
0

Mücbir sebep kapsamına 3. maddeden girmeyen ama 5. maddeden giren mükellefimin beyanlarını vermek istediğimde kanuni süresi dışındadır diye sistem uyarı vermektedir. Türmob’un odalara gönderdiği yazıda ise 65 yaş üstü meslek mensupları için mücbir sebep hali devam etmektedir denmektedir.  Mükellef adına vereceğim beyanlar kanuni süresinde mi oluyor şu an yoksa dışında mı oluyor?

Kapsam sadece KRONİK hastalığı olan meslek mensupları için devam etmektedir.

 

Meslek mensubuyum ve kronik rahatsızlığımdan dolayı mükelleflerim mücbir sebepten faydalanıyor. Kronik rahatsızlığımdan dolayı sokağa çıkma yasağı kalkmadı sanırım. Beyan verme ve ödeme süreleri nedir?

Kronik hastalığı olan meslek mensupları için yasak kalkmadı. Kalktığı tarih den itibaren 15 gün için Beyanname verilir ve ödeme yapılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMakine ve teçhizat alımlarında KDV istisnasından nasıl faydalanabiliriz?
Sonraki İçerikOtomobil alıp satımı yapan firmalar otomobil alışlarında ödedikleri KDV’yi indirim konusu yapabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz