Ana Sayfa Vergi Makine ve teçhizat alımlarında KDV istisnasından nasıl faydalanabiliriz?

Makine ve teçhizat alımlarında KDV istisnasından nasıl faydalanabiliriz?

687
0

Kısmi istisna kapsamında gümrüklü sahada mal teslimleri yapıyoruz. Kısmi istisna ile ilgili yüklendiğimiz KDV’leri indirim konusu yapmadan ürünün maliyetine alıyorum.

159 Hs (B) / 320 Hs (A)

Kısmi istisna işlemi ile ilgisi olmayan genel giderler, kırtasiye, yiyecek vs. giderlerin KDV’lerini 191 Hesaba kaydediyoruz. Bu işlemler doğru mu?

Yaptığınız işlemler doğrudur.

 

Ekmek üretimi yapan gerçek kişi mükellefimizin yeni açmak istediği şubesine alacağı makina ve teçhizat için KDV istisnasından faydalandırmak istiyoruz. Nasıl bir yol izlememiz gerekmektedir?

Makine ve teçhizat için KDV istisnasından yararlanabilmek için mükellefin Yatırım teşvik belgesi olması gerekir. KDVK Md. 13/d

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikElektrik faturaları B formunda nasıl beyan edilir?
Sonraki İçerikKronik rahatsızlığı bulunan mali müşavirler beyannamelerini ne zaman göndermelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz