Ana Sayfa Vergi İncelemede olan yıllar için matrah artışında bulunabilir miyiz?

    İncelemede olan yıllar için matrah artışında bulunabilir miyiz?

    453
    0

    2017 dönemine ait vergi incelememiz 01/08/2021 tarihinde neticelenmiş vergi usulsüzlük cezası  vergi ziyaı ve vergilere ait tebligat elimize bugün ulaştı. Bu durumda matrah artırımı yapabilir miyiz? 

    Matrah artırımı yapmanıza bir engel yok. Yapabilirsiniz. İnceleme sonucu çıkan vergi ve cezalar için 7326 sayılı yasadan yararlanarak ödeme yapabilir veya dava açma hakkınız vardır. 

    Konu ile ilgili olarak aşağıdaki linkde bulunan Genel Tebliği inceleyiniz. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/06/20210614-17.pdf

    İşletmenin aktifinde kayıtlı tesis makinamıza 7326 sayılı kanun kapsamında yeniden değerleme yapıyoruz. Sabit kıymetimizin aktiflerimizde 5 yıldır bulunmaktadır. 

    Üzerinden iki yıl geçen ve YENİDEN DEĞERLEME yapılan kısım kadarının satışından KDV doğar mı? 

    ATİK (Gayrimenkuller hariç KDVK 17/4) için yeniden değerleme yapılan tutar üzerinden düzenlenecek faturada KDV hesaplanır.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7326 Sayılı kanun kapsamında ödenen ücretler için yapılacak matrah artırımı hangi tutar üzerinden yapılmalıdır?
    Sonraki İçerikŞirket ortakları eşinden dul ve yetim maaşı alabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz