Ana Sayfa Muhasebe İhracat işlemelerinde sevk irsaliyesini faturadan kesiminden sonra düzenleyebilir miyiz?

İhracat işlemelerinde sevk irsaliyesini faturadan kesiminden sonra düzenleyebilir miyiz?

1966
0
İhracat işlemelerinde sevk irsaliyesini faturadan kesiminden sonra düzenleyebilir miyiz?

Biz imalatçı ve ihracatçı bir firmayız. Firmamız kendi ürettiği mamullerin ihracatını gerçekleştirmektedir. E fatura kullanıcısıyız ve kesmiş olduğumuz faturayı tek pencere sistemi üzerinden düzenlemekteyiz. Firmamız ihracat faturasını gümrükteki, tarımdaki, valilikteki konsoloslukta ki vb. yerlerde ki işlemlerin erken bitmesi ve yüklemeye yetişmesi için sevk irsaliyesinden önce E- Fatura olarak kesmektedir. Normalde önce irsaliye düzenlenip mal teslim edilir. Daha sonra veya aynı gün fatura kesilir.

Fakat işlemlerin yetişmesi için önce E – Fatura kesilmek durumunda kalınıyor. İrsaliye tarihleri satış faturasından sonra, gümrük beyannamesinin tescil tarihinden önce, fiili intaç tarihinden önce düzenlenmektedir. İhracatta bu durumun istisnası var mı?

 

Sizin de belirttiğiniz gibi sevk irsaliyesi malın sevki anında düzenlenmesi gereken belgedir. İhracatçılar için bir ayrıcalık olmaz.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Tedarikçiden direkt alıp sattığım ürünlere sevk irsaliyesi düzenlemeli miyim?

Sevk İrsaliyesi İle Taşıma İrsaliyesi Farklı Belgeler midir?

Şirket merkezinden şubesine ürün gönderirken sevkiyat için ne tür bir belge düzenlemeliyiz?

 

Önceki İçerikBağımsız Denetçiler İçin Sürekli Eğitim Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ
Sonraki İçerikGümrük Genel Tebliği (Serbest Dolaşıma Giriş) (Seri No: 16)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz