Ana Sayfa Vergi Şirket merkezinden şubesine ürün gönderirken sevkiyat için ne tür bir belge düzenlemeliyiz?

Şirket merkezinden şubesine ürün gönderirken sevkiyat için ne tür bir belge düzenlemeliyiz?

782
0
Şirket merkezinden şubesine ürün gönderirken sevkiyat için ne tür bir belge düzenlemeliyiz?

Merkez adresinde noterden onaylattığı faturayı kullanan mükellef merkezdeki mallarının bir kısmını şubesine götürmek ve orada satışını yapmak istemektedir. Şubeye götürülecek ürünler için ne tür bir belge kullanmalıyız?

Merkezden şubeye mal sevkinde SEVK İRSALİYESİ düzenlenecek.
Fatura düzenlenmez.

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Tedarikçiden direkt alıp sattığım ürünlere sevk irsaliyesi düzenlemeli miyim?

Sevk İrsaliyesi İle Taşıma İrsaliyesi Farklı Belgeler midir?

İrsaliyeli fatura ile ürün teslim ediyorum. Ayrıca irsaliye düzenlemem gerekiyor mu?

 

Önceki İçerikEmeklilik Yatırım Fonlarının Kuruluş ve Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
Sonraki İçerikİşsizlik oranı %14,7 seviyesinde gerçekleşti  – Şubat 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz