Ana Sayfa Muhasebe Geçmiş yıllarda amortismanı tamamen ayrılan sabit kıymetleri defter beyan sistemi açılışına girecek...

Geçmiş yıllarda amortismanı tamamen ayrılan sabit kıymetleri defter beyan sistemi açılışına girecek miyiz?

932
0
Geçmiş yıllarda amortismanı tamamen ayrılan sabit kıymetleri defter beyan sistemi açılışına girecek miyiz?

Defter beyan sisteminde amortisman devir fişine, devam eden amortisman kayıtlarını devir olarak giriş yaptık. Ömrü bitenleri girmedik. Ancak, listede olmadığı için araç satış kaydını işleyemiyorum. Devir fişine girişini yaparsam cezası var mı?

Geçmiş yıllardan gelen ve kullanım ömrü biten sabit kıymetlerinizi de defter beyan sistemine kaydetmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde satış kaydı oluşturulamayacaktır.

 

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Defter beyan sisteminde sabit kıymet ve envanter işlemlerini nasıl yapacağız?

 

Önceki İçerikDefter beyan sisteminde amortisman 3 aylık olarak işleyebilir miyiz?
Sonraki İçerikSGK dosyası ihaleyi kazanan firma yerine işi yapacak taşeron adına açılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz