Ana Sayfa Muhasebe Defter beyan sisteminde amortisman 3 aylık olarak işleyebilir miyiz?

Defter beyan sisteminde amortisman 3 aylık olarak işleyebilir miyiz?

2337
0
Defter beyan sisteminde amortisman 3 aylık olarak işleyebilir miyiz?

DBS sisteminde 3 aylık Amortisman kayıtları 31.03.2019 itibariyle kdv döneminde yapılmamış. 3 aylık amortisman kayıtlarını 31.03 itibariyle bugün işlememiz usulen bir sorun teşkil eder mi?
Ayrıca mart ayından Defter Beyan Sisteminden, Geçici Vergi çalışması kapsamında SGK gideri silmemiz sorun olur mu?
Cezai yaptırımı var mıdır?

Cari dönem içindeki işlemlerinizde, defter kayıt tarihinin son günü olan KDV beyanınıza kadar yapabilirsiniz. Ancak beyan döneminden sonra bir değişiklik yapılması uygun olmayacaktır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Defter beyan sisteminde amortismanları toplu olarak yıl sonunda işlesek olur mu?

Defter beyan sisteminde amortismanlar hangi tarihlerde gider kaydedilir?

 

Önceki İçerikBeyannamelere ait damga vergileri defter-beyan sisteminde gider olarak yazılabilir mi?
Sonraki İçerikGeçmiş yıllarda amortismanı tamamen ayrılan sabit kıymetleri defter beyan sistemi açılışına girecek miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz