Ana Sayfa Muhasebe Defter beyan sisteminde amortismanları toplu olarak yıl sonunda işlesek olur mu?

Defter beyan sisteminde amortismanları toplu olarak yıl sonunda işlesek olur mu?

1457
0
Defter beyan sisteminde amortismanları toplu olarak yıl sonunda işlesek olur mu?

Defter beyan sistemine tabiyiz. Fason dikim işini yapıyoruz. Defter beyanda ocak, şubat, mart ayına ait masraflarımızı yanlışlıkla satın alınan emtia bölümüne işlemişiz. Fason dikim gelirlerini de yanlış işlediğimiz için işletme hesap özetinde dönem içinde elde edilen hasılatta görünüyor. Ocak şubat mart ayına ait geriye dönük bu kayıtlarımızı düzeltebilir miyiz?
Defter beyanda da amortisman ayırmak isteğe mi bağlıdır?

Örneğin: 1.dönem için amortisman ayırmak istemiyorum.
2.dönem istediğimde amortisman ayırabilir miyim? Yoksa her dönem ayırmak zorunda mıyım?

Defter beyan sistemi üzerinde hatalı yapmış olduğunuz kayıtlarınızı düzeltiniz, düzeltme işleminden sonra işletme hesap özetiniz düzelecektir.
Sabit kıymetlerinize ait amortismanlarınızı ilgili dönemlerinde giderleştiriniz.
Amortisman hesaplatmadığınız sabit kıymetinize ileri bir tarihte sistem üzerinden amortisman ayırmanız durumunda sabit kıymete ait amortisman giderini ilgili döneme kayıt edeceğinden, sistem üzerinden geriye dönük kayıt yapılacağından, her sabit kıymeti ilgili döneminde amortisman ayırmak gerekmektedir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Defter beyan sisteminde amortismanlar hangi tarihlerde gider kaydedilir?

 

Önceki İçerikAylık Para ve Banka İstatistikleri
Sonraki İçerikNene Hatun

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz