Ana Sayfa SGK SGK dosyası ihaleyi kazanan firma yerine işi yapacak taşeron adına açılabilir mi?

SGK dosyası ihaleyi kazanan firma yerine işi yapacak taşeron adına açılabilir mi?

819
0
SGK dosyası ihaleyi kazanan firma yerine işi yapacak taşeron adına açılabilir mi?

Portföy Yönetim Şirketi olarak yönettiğimiz bir fonun sahip olduğu AVM’de tamirat ve tadilat işlemi yapılacaktır. Yatırım fonlarında mevzuat gereği Sgk dosyası açamıyor ve işçi çalıştıramıyoruz. AVM’nin yönetimi tamamen bağımsız bir firmaya verilmiş olup tüm işlemler bu firmalar üzerinden yapılmaktadır.

Sorum : Avm’de yapılacak tamirat tadilat işlemleri için ihale düzenlenmiş olup ihaleyi kazanan firma ilgili inşaat sahası için Sgk dosyası açmadan, işlemi Sgk’lı işçileri için düzenleyeceği görevlendirme yazısı ile yapmak istemektedir. İhaleyi kazanan firma Sgk dosyası açmadan bu işlemi görevlendirme yazısı ile gerçekleştirebilir mi? İşlemin yaklaşık 3 hafta gibi bir sürede tamamlanması beklenmektedir.

5510 sayılı Yasa’nın 83. maddesinde belirtilen kurum ve kuruluşlar; Genel ve katma bütçeli kuruluşlar, il ve belediyeler veya sermayesinin en az yarısı genel ve katma bütçeli kuruluşlar ile il ve belediyelere ait olan teşekkül ve müesseseler, kamu iktisadi kuruluşları ve bunların müessese, bağlı ortaklık ve iştirakleri, kanunla ve kanunların verdiği yetkiye dayanarak kurulan kurum ve kuruluşlar, döner sermayeli kuruluşlar tarafından ihale yoluyla yaptırılan her türlü işler, gerçek veya tüzel kişilerce yapılan inşaatlardan dolayı yeterli işçilik bildirmiş olup olmadığı SGK Kurumunca araştırılmaktadır.

İşverenin Kuruma, emsaline, yapılan işin nitelik, kapsam ve kapasitesine göre işin yürütülmesi için gerekli olan sigortalı sayısının, çalışma süresinin veya prime esas kazanç tutarının altında bildirimde bulunduğunun saptanılması halinde, işin yürütülmesi için gerekli olan asgari işçilik miktarı SGK tarafından tespit edilmektedir.

 

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşin sahibi ana firma, kendisine bağlı alt taşeronun SGK dosyasını kapatabilir mi?

 

Önceki İçerikGeçmiş yıllarda amortismanı tamamen ayrılan sabit kıymetleri defter beyan sistemi açılışına girecek miyiz?
Sonraki İçerik331 hesaba aidat uygulanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz