Ana Sayfa Mevzuat Geçici ithalat kapsamında yurda getirilen ürünlerin süresinde ülke dışına çıkartılmaması durumunda ne...

Geçici ithalat kapsamında yurda getirilen ürünlerin süresinde ülke dışına çıkartılmaması durumunda ne gibi işlemler uygulanır?

619
0

Geçici ithalata konu eşyanın izin süresi içerisinde yurtdışı edilmemesi durumunda ne tür işlemler uygulanır?

Geçici ithal eşyası izin süresi içerisinde ya ayniyet tespiti yapılmak suretiyle yeniden ihraç edilmeli ya da gümrükçe onaylanmış yeni bir işlem veya kullanıma tabi tutulmalıdır. (bir gümrük rejimine tabi tutulabilir, serbest bölgeye konulabilir, yeniden ihraç edilebilir, imha edilebilir veya gümrüğe terk edilebilir). Eşyanın izin verilen süre içerisinde yeniden ihraç edilmemesi ya da gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutulmaması durumunda Gümrük Kanunu’nun 241’inci veya 238’inci maddeleri uyarınca para cezası uygulanmaktadır. Söz konusu eşyanın gümrük gözetimine alınmadığı durumda gümrük yükümlülüğü doğacağından, ayrıca gümrük vergilerinin tahsil edilmesi gerekir.

Geçici ithal edilmiş olan eşyanın serbest dolaşıma girişinde diğer kamu kurumlarından izin alınması gerekir mi?

Geçici ithalat rejimine tabi tutulan eşyanın serbest dolaşıma giriş rejimine tabi tutulması durumunda ticaret politikası önlemlerinin uygulanması ve eşyanın ithali için öngörülen diğer işlemlerin tamamlanması ve kanunen ödenmesi gereken vergilerin tahsil edilmesi gerekir.

 


Kaynak: T.C Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBir yıllık çalışma süresi dolmamış işçinin yıllık ücretli izin hakkı var mıdır?
Sonraki İçerikPerformans düşüklüğü nedeniyle iş sözleşmesinin feshi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz