Ana Sayfa Muhasebe Gekap beyannamesini firmanın anlaşmalı mali müşaviri dışında başka bir mali müşavir bildirimini...

    Gekap beyannamesini firmanın anlaşmalı mali müşaviri dışında başka bir mali müşavir bildirimini yapabilir mi?

    GEKAP Beyannamesini başka bir mali müşavir hazırlayıp gönderebilir mi?

    516
    0

    Bir mali müşavir ile sözleşmesi bulunan Limited Şirketin sadece GEKAP Beyannamesini başka bir mali müşavir hazırlayıp gönderebilir mi?

    Gekap beyannamesi Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi olan Meslek mensubunca verilir.

    Başka bir SMMM tarafından gönderilemez.

    Gekap beyannamesinde diğer grupta yer alan ahşap ambalajın birimi adet olarak beyan edilecektir. Fakat firmamız alüminyum profil üreten bir firma. Ambalaj için m3 olarak kereste alıyor. Bu aldığı keresteyi yurtdışı ve yurtiçi siparişlerinde ebatlarına göre kendisi palet haline çeviriyor. Nasıl beyan etmeliyiz?

    Bdp programındaki POŞET beyannamesindeki ilgili alanda bulunan “Diğer ürünlere ilişkin gekap bildirimi” 057 koda adet yazılır beyannamedeki birim fiyat ile sistem otomatik hesaplar beyan sadece yurt içinde kullanılan paletler için hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSigortalılara, Hazinece Karşılanan Prim Desteği ve Muhasebe Kaydı
    Sonraki İçerikTam tasdik raporu bulunmayan mükellefin YMM tasdik raporuna istinaden alabileceği KDV iadesi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz