Ana Sayfa Muhasebe Yıl içerisinde müşteri tarafından sözleşmesi tek taraflı olarak fesih edilen mali müşavirler...

    Yıl içerisinde müşteri tarafından sözleşmesi tek taraflı olarak fesih edilen mali müşavirler sözleşme bedelinin tamamını talep edebilir mi?

    SMMM sözleşmesi yıl içinde fesh edilirse kalan sürenin parası alınır mı?

    657
    0

    Önceki yıllar da sözleşme yapılmış ve işlerini yaptığımız mükellefimiz 9.ay itibari ile başka smmm ile anlaştığını sözleşmemi tek taraflı feshettiğini söyledi. Ben de genel kaidenin yıllık ücretin tamamının ödenmesi olduğunu ilettim. Ancak hukuki dayanak talep etti. Hangi belgeyi ibraz etmeliyim?

    Dayanak sözleşmedir. Sözleşmeyi tek taraflı müşteri feshetmesi halinde kalan süreye ilişkin hizmet bedelini ödeyecektir.

    Ekim ayında mükellefim ile sözleşme yaptık. Vergi dairesinden ekim ayında yine kapanış yaptık. Bu hafta tekrar açılış yaptık. Eski sözleşmeyi feshedip yeniden sözleşme yapmamız gerekiyor mu?

    Sözleşmeyi feshetmişseniz yenisi yapılır. Fesih yapmadıysanız yeni sözleşme gerekmez.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDövizli inşaat onarım işine ilişkin hak ediş ödemelerinden kaynaklı kur farkları için fatura düzenlenecek mi?
    Sonraki İçerikUzun dönem ikamet izni alırsam hiçbir sınırlama olmadan giriş çıkış yapabilir miyim?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz