Ana Sayfa Mevzuat Uzun dönem ikamet izni alırsam hiçbir sınırlama olmadan giriş çıkış yapabilir miyim?

Uzun dönem ikamet izni alırsam hiçbir sınırlama olmadan giriş çıkış yapabilir miyim?

Uzun dönem ikamet iznine başvuru şartları nelerdir? Vize sürem bitti kaç gün içinde ikamet izne başvuru yapabilirim? Vize/ikamet ihlali gerçekleştirdim. Para cezası ödeyeceksem tutarı ne kadar olacak? Yabancı tutuklu durumdayken vize ya da ikamet izni ihlali yapmış sayılır mı? Yatta ikamet edenler için ayrı bir ikamet izni türü var mı? Yurt dışından arkadaşım açık öğretim okumak için gelecek. Öğrenci ikamet iznine başvuru yapabilir mıyız?

518
0
Uzun dönem ikamet izinleri sağlık, eğitim ve ülkesindeki zorunlu kamu hizmeti dışında bir nedenle kesintisiz bir yıldan fazla süreyle Türkiye dışında bulunması hâlinde iptal edilir.
Uzun dönem ikamet iznine geçişte aranan şartlar: a) Kesintisiz en az sekiz yıl ikamet izniyle Türkiye’de kalmış olmak b) Son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olmak c) Kendisi veya varsa ailesinin geçimini sağlayacak yeterli ve düzenli gelir kaynağına sahip olmak ç) Geçerli sağlık sigortasına sahip olmak d) Kamu düzeni veya kamu güvenliği açısından tehdit oluşturmamak. Göç Kurulunun belirlediği şartlara sahip olması nedeniyle uzun dönem ikamet izni verilmesi uygun görülen yabancılar için birinci fıkranın (d) bendi dışındaki şartlar aranmaz.
Vize-vize muafiyet süresi bittikten sonra 10 gün içinde yapılan online başvurular değerlendirmeye alınır.
İhlal durumunda cezalı harç tutarı istenilmektedir. Harç tutarları ülkelerle yapılan anlaşmalar çerçevesinde belirlendiğinden her ülke açısından farklılık göstermektedir. Ayrıca ihlal edilen süre, uyruk ve yaş durumu açısından da farklılık söz konusudur. Para cezaları ülkemizden çıkış yaptığınız sırada hudut kapılarında öğrenilebilmektedir.
Haklarında işlem tesis edildikten sonra tutuklu veya hükümlü olarak cezaevinde kalanlar vize yahut ikamet izni ihlali yapmış sayılmazlar. İşlem tesis edilmeden önce vize veya ikamet izni ihlali varsa, ihlalde bulunulan süreler için genel hükümlere göre işlem yapılır varsa ikamet izinleri iptal edilir.
Hayır, öyle bir ikamet türü bulunmamaktadır. Şartlarını taşıdığınız bir ikamet iznine başvuruda bulunabilirsiniz.
Özel öğrencilik, açık öğretim veya uzaktan eğitim gerekçesiyle öğrenci ikamet izni verilmez.

Kaynak: GÖÇ İdaresi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYıl içerisinde müşteri tarafından sözleşmesi tek taraflı olarak fesih edilen mali müşavirler sözleşme bedelinin tamamını talep edebilir mi?
Sonraki İçerikİşsizlik maaşı alabilmenin şartları nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz