Ana Sayfa Vergi Vakıf üniversitelerine ödenen eğitim harcamaları gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapabilir mi?

    Vakıf üniversitelerine ödenen eğitim harcamaları gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapabilir mi?

    1736
    0

    Sigorta Tahkim İtiraz hakemliği yapan bir mükellef, sene içinde kaynaktan kesinti yapılan gelirini sene sonu yıllık gelir beyanı ile bildirip, sene içinde sigorta tahkim komisyonunun kestiği stopajları 2020 yıllık gelir beyanından indirmesi gerekmekte midir?

    2020 yılında Tek işverenden elde edilen ücret geliri 600.000 TL’den fazla olması halinde Yıllık GV beyannamesi verilecektir. Hesaplanan vergiden kesilen vergiler mahsup edilir.

    Gelir vergisi mükellefi olan bir kişinin kızı vakıf üniversitesinde okumaktadır. Kızının eğitim giderlerini kendi gelir vergisi kazancından düşebilir mi?

    Mükellefin kendisine, eşine ve küçük çocuklarına ilişkin eğitim ve sağlık harcamaları beyan edilen gelirden indirilebiliyor. İndirim beyan edilen gelirin %10’u ile sınırlı. Bu harcamaları indirim olarak dikkate alabilmek için, Türkiye’de yapılması ve gelir ya da kurumlar vergisi mükellefi olan gerçek ya da tüzel kişilerden alınacak belgelerle belgelendirilmesi gerekiyor. 

    (GVK Md.89/2) Vakıf üniversiteleri Kurumlar vergisi mükellefi değildir. Yapılan harcama beyannameden indirilemez.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikXiaomi Türkiye Fabrikası Açıldı
    Sonraki İçerik7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu 2. Taksit Ödemesi İçin Son Gün 31 Mart 2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz