Ana Sayfa Muhasebe Şirketin ortağına, şirket çalışanlarına ve çocuklarına yapılan sağlık sigorta ödemelerini şirket gider...

Şirketin ortağına, şirket çalışanlarına ve çocuklarına yapılan sağlık sigorta ödemelerini şirket gider olarak yazılabilir mi?

1258
0
Şirketin ortağına, şirket çalışanlarına ve çocuklarına yapılan sağlık sigorta ödemelerini şirket gider olarak yazılabilir mi?

Ltd. Şirket sahibinin kendine yaptırdığı özel sağlık sigortası gider olur mu ne ve kadara kadar olur?
Personele yaptırılan özel sağlık sigortası ne kadarı gider olur ayrıca personelin çocukları için yapılan özel sağlık sigortası gider olur mu?

Limited şirketin sahibi olmaz. Limited şirketin ortağı olur. Ortak kar dağıtımından dolayı MSİ beyannamesi vermesi halinde GVK 89/1.maddedeki koşullara göre indirim yapılır.

Personele ve çocuklara yaptırılan sağlık sigortası pirimi ödemesi işveren tarafından ödenmesi halinde ödenen pirim ayni ücret olarak bordroya eklenir. Bordro giderleştirilir.

Bordrodaki GV matrahından GVK 63/ 3.maddesindeki koşullara göre indirim yapılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Genel Sağlık Sigortası Katılım paylarının geri ödenmesi için hangi kriterler gerekmektedir?

Personellerin ödemiş olduğu özel sağlık sigortalarının ücret hesaplamasına olumlu bir etkisi oluyor mu?

Çalışanlara yatırdığımız tamamlayıcı sağlık sigortası bordroya ayni yardım olarak eklenir mi?

 

Önceki İçerikMarie Curie
Sonraki İçerikFuar katılım faturasını hangi hesapta takip etmeliyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz