Ana Sayfa Muhasebe Serbest meslek ortaklığı adına açılmış olan banka hesabındaki ticari kazançlar deftere kayıt...

    Serbest meslek ortaklığı adına açılmış olan banka hesabındaki ticari kazançlar deftere kayıt edilir mi?

    507
    0
    Avukatlık ortaklığına ait banka hesaplarında zaman zaman faiz geliri ve kur farkı geliri meydana gelmektedir. Bu gelirler, Avukatlık ortaklığının serbest meslek kazanç defterine gelir olarak yazılabilir mi?

    Bankadaki hesap ortaklık adına TİCARİ MEVDUAT olarak açılması halinde elde edilen faiz geliri SMK defterine gelir yazılır. Kesilen vergi Geçici vergi beyannamelerinden indirilir.

    Kur farkından elde edilen gelir vergiye tabi tutulmaz.

    Vergi mükellefi olsun veya olmasın Gerçek kişilerin banka mevduatlarından elde ettikleri faiz gelirleri kaynakta vergilendirilir tutarı ne olursa olsun Yıllık GV beyannamesi ile beyan edilmez (GVK Geçici 67.Mad.)

    2020 1. Dönem kurum geçici vergide kar çıkmış ve geçici vergi ödemesi çıktı ve tahakkuk eden vergi ödenmedi. Fakat 2020 3. dönemdede zarar çıktı. Yıl sonunda da  4. dönem geçicide zarar çıkması halinde 1. dönem çıkan kar üzerindeki geçici vergi ödenir mi?

    Geçici vergi zamanında ödenmezse Gecikme zammı hesaplanır.

    Yıllık Beyanname verildikten sonra da terkin edilir.

    Geçici vergi ödenmesi halinde yıllık beyannamede ödenecek vergi çıkmaması halinde bu vergi için iade veya mahsup talep edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikElektrik tüketimi salgın öncesi dönemi geçti
    Sonraki İçerik“Güvenli Turizm Programı” Turizmde Olumlu Sonuçlar Verdi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz