Ana Sayfa Muhasebe Serbest Meslek mensupları mahkeme tarafından konkordato komiserliğine atandığında buradan elde ettiği geliri...

Serbest Meslek mensupları mahkeme tarafından konkordato komiserliğine atandığında buradan elde ettiği geliri beyan etmek zorunda mıdır?

939
0

Serbest meslek erbabı mükellef aynı zamanda Konkordato komiserliği de yapmaktadır. 2018 Ağustos ayından itibaren mahkeme tarafından bir şirkete Konkordato komiserliğinden atanmıştır.

5 ay mahkeme nezdinde, takip eden sürelerde şirket tarafından ücreti karşılanacağı beyan edilmiştir.

Mahkeme tarafından atanmış olduğu 5 aylık geliri 2018 Yılında banka hesabına gelmiştir.

İlgili geliri 2018 gelir vergisinde beyan etmem gerekir mi?

Konkordato ücretine ilişkin herhangi bir serbest meslek makbuzu düzenlenmesi ve stopaj kesintisi yapılması gerekir mi?

 

Alınan bedel ücret olarak alınması halinde tek işverenden alındığı için yıllık beyannameye dâhil edilmez. Biden fazla ücret geliri elde edilmesi halinde ise GVK 86. maddesin deki koşullara göre vergileme yapılır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yeni Düzenlemeler Işığında Konkordato ve Makul Güvence Veren Denetim Raporu

 

 

 

Konkordato ilan eden firmadaki alacağımızı gider olarak kayıt edebilir miyim?

 

 

 

Konkordato Komiserliği ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmelik

 

 

Önceki İçerikKDV beyannamesindeki değişikliğe göre YMM makbuzunun muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?
Sonraki İçerikKira geliri olan bir kişi birden fazla kira ödüyorsa gelir vergisi beyannamesinde ödediği hangi kirayı indirim konusu yapacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz