Ana Sayfa Muhasebe Kira geliri olan bir kişi birden fazla kira ödüyorsa gelir vergisi beyannamesinde...

Kira geliri olan bir kişi birden fazla kira ödüyorsa gelir vergisi beyannamesinde ödediği hangi kirayı indirim konusu yapacaktır?

795
0

Sahibi bulundukları konutları kiraya verenlerin kira ile oturdukları konutun kira bedelini gider olarak düşmeleri mümkün. Birden fazla kira ödediği yer varsa, durum nasıl olur?

İndirim; oturulan bir konut içindir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

Kira Beyanında Götürü Gider Yöntemi Nasıl Uygulanır?

 

 

 

Şahıs kiraya verdiği araçtan elde ettiği kira için gelir vergisi beyanı verecek midir?

 

 

 

Diş tedavi masraflarımı Kira geliri beyanımda gider yazabilir miyim?

 

 

Önceki İçerikSerbest Meslek mensupları mahkeme tarafından konkordato komiserliğine atandığında buradan elde ettiği geliri beyan etmek zorunda mıdır?
Sonraki İçerikGelir vergisi beyannamesinde ekler kulakçığını doldurmadan beyannameyi gönderebilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz