Ana Sayfa Muhasebe Sanal eşyaların alımı ve satımını yaparak faaliyette bulunan bir kişi vergi mükellefiyeti...

    Sanal eşyaların alımı ve satımını yaparak faaliyette bulunan bir kişi vergi mükellefiyeti açtırmalı mıdır?

    464
    0
    Bir arkadaşım internet üzerinden oynanan bir oyunda o oyunla ilgili tanımadığı kişilerden oyunla ilgili sanal eşyalar alıp üzerine kar koyarak başka oynayan kişilere satmaktadır. Bu aracılık işi için mükellef olmalı mıdır? Tanımadığı kişilerden aldığı sanal ürünler için gider pusulası düzenlemeli midir?

    Yapılan faaliyet ticari faaliyettir Mükellefiyet tesisi ettirilir. 

    Vergi mükellefi olmayanlardan alınan mallar için Gider pusulası düzenlenir.

    Gider pusulasında KDV ve stopaj hesaplanmaz.


    Bir mükellefim web sayfalarına içerik hizmeti sağlıyor. Yazıların bir kısmını kendisi yazıyor bir kısmını da dışarıdan vergi mükellefi olmayan vatandaşlardan alıyor. Bu alımlar için düzenlenecek gider pusulasında gelir vergisi oranı yüzde kaç olmalıdır?

    Satın alınan hizmet GVK 18. madde kapsamında ise; GV oranı % 17’dir. 

    Ayrıca (2) nolu KDV beyannamesi ile % 18 KDV ödenir Ödenen KDV (1) nolu KDV beyannamesinden indirilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKooperatiflerin vergi mükellefiyeti nedir?
    Sonraki İçerikKOSGEB aracılığıyla 2018-2020 döneminde savunma sanayindeki 277 KOBİ’ye 30 milyon liraya yakın destek sağlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz