Ana Sayfa Muhasebe Özel Tüketim Vergisi (ı) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair...

Özel Tüketim Vergisi (ı) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 4)

874
0

Resmi Gazete No: 30639

Resmi Gazete Tarihi: 28/12/2018

MADDE 1 – 5/3/2015 tarihli ve 29286 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (I) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin “II- İSTİSNALAR VE VERGİ İNDİRİMİ” başlıklı bölümünün (A/2.) alt bölümü birinci paragrafında yer alan “(2)” ibaresi “(3)” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Tebliğin “III- İNDİRİMLİ VERGİ UYGULAMALARI VE MÜTESELSİL SORUMLULUK” başlıklı bölümünde yer alan (B/7.1.1.1.) alt bölümünün sonuna aşağıdaki paragraf eklenmiştir.

“Diğer taraftan, EPDK’dan rafinerici/dağıtıcı/ihrakiye teslim lisansını müracaat tarihinden önceki en az son bir takvim yılı itibarıyla haiz olan ve depolama tank kapasitesi 250.000 m³ ve üzerindeki havalimanlarında faaliyette bulunan mükellefler, bu bölümde ilgili vergi dairesine verilmesi gerektiği belirtilen teminat tutarını %100 artırımlı vermeleri ve diğer müracaat şartlarını da taşımaları koşuluyla sertifika talep edebilir.”

MADDE 3 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

 

 

 


Kaynak: gib.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBDDK’dan kredi hacmine yönelik açıklama
Sonraki İçerikEnerji Piyasaları 2019 Cezaları belirlendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz