Ana Sayfa Vergi Mükellefiyet başlamadan önceki özel sağlık sigortası GV’den indirilebilir mi?

Mükellefiyet başlamadan önceki özel sağlık sigortası GV’den indirilebilir mi?

519
0

Mart dönemi Gelir vergisi beyannamesi tahakkuk edene kadar 2019 yılı ödenmeyen geçici vergi ödemesini Yıllık Gelir vergisi beyannamesinden mahsup edebilir miyiz?

Gecikme zammı ile ödenebileceği görüşündeyiz. Ödeme yapılması halinde Yıllık beyannamede mahsubu yapılır.

Mükellef, “Serbest Meslek Erbabı” olarak Kasım 2019 da işe başlamıştır. Aynı mükellef, Eylül 2019 yılı itibariyle (yani işe başlamadan 2 ay önce) kendisine 1 yıllık “Özel Sağlık Sigortası” yaptırmıştır. (Eylül 2019-Eylül 2020) Sorum şu; Bu mükellefin 2020 yılında verilecek “Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinde” sözü edilen “Özel Sağlık Sigortası” indirim konusu yapılabilir mi?

Kasım ve aralık aylarına ait tutarlar Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinden GVK 89/1. maddedeki şartlara göre indirilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKira geliri beyannamesine BES’ten elde edilen maaşlar dahil edilir mi?
Sonraki İçerikBeyan sınırlarının altında kalan adımıza yatırılan stopajların iadesini alabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz