Ana Sayfa Muhasebe MuhSgk beyannamesinin Sigorta bildirgeleri kısmına nasıl düzeltme beyannamesi verebiliriz?

    MuhSgk beyannamesinin Sigorta bildirgeleri kısmına nasıl düzeltme beyannamesi verebiliriz?

    MUHSGK Beyannamesi düzeltme

    622
    0

    Düzeltme vereceğim muhsgk beyannamesinde onay bekleyen sgk beyannamesi bulunmaktadır diye uyarı alıyorum. E- beyanname tarama yaptığımda herhangi bir beyanname bulunmamaktadır. SGK v2 sisteminden baktığımda onay bekleyen bir tane gözüküyor. Bunu nasıl iptal edip edebilirim?

    Süresi içerisinde ya da dışında tüm ek, iptal, asıl bildirge giriş işlemlerini Aylık Prim ve Hizmet Belgesi Girişi menüsünden yapmanız gerekiyor.

    Bu kısmı seçtikten sonra; İşlem Yapılacak Bildirge Dönemi Giriş kısmında Tahakkuk Yıl/Ay dönemi bölümünde bildirge girişi yapmak istediğiniz dönem ve ayı seçin.

    Sonrasında BELGE İŞLEMLERİ menüsünde Belge Mahiyeti kısmını ASIL olarak seçin.

    Belge Türü kısmında sigortalının durumuna uygun belge türünü seçin.

    Normal çalışan ise “01-Tüm Sigorta Kollarına Tabi Çalışan” emekli çalışan ise “02-Sosyal Güvenlik Destek Primi Bildirge” seçeneğini seçin. Tahakkuk nedeni bölümünde eğer cari dönem yani süresi geçmemiş bildirge verecekseniz (A) Yasal Süresi İçinde Verilmiş APHB, süresi geçmiş bildirge girişi yapacaksanız (B) Yasal Süresi Dışında Verilmiş APHB), Teşvik değişikliği ya da kanun/belge numarası değişikliği yapacaksanız (D) Belge Türü/ve veya Kanun Numarası Değişikliği) kısmını seçmeniz gerekmektedir.

    Kanun no kısmında sigortalınız için yararlandığınız ilgili teşviğin Kanun numarasını seçiniz.

    Bu aşamada “Bu bilgilere sahip bildirge önceden oluşturulmuştur.

    Eski bilgiler ile devam etmek için Onay Bekleyen Bildirgeler menüsünü deneyiniz.

    Yeniden oluşturmak için Devam Tuşuna basınız.” uyarısı ile karşılaşıyorsanız önceden girmiş olduğunuz ve onaysız bir belge var demektir.

    Dilerseniz işleme devam edebilir, dilerseniz anasayfada ONAY BEKLEYEN BELGELER kısmına gelerek ilgili belgeyi seçip iptal edebilirsiniz. Böylece bu uyarı karşınıza gelmeyecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKonut Fiyat Endeksi 2020 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak %26,2 oranında arttı
    Sonraki İçerikFarklı üretim tesislerine ilişkin olarak tek bir yatırım teşvik belgesi kapsamındaki yatırımların yeniden değerleme işlemi nasıl yapılacak?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz