Ana Sayfa Muhasebe Kur farkı kar ve zararını hangi hesapta takip etmeliyim?

Kur farkı kar ve zararını hangi hesapta takip etmeliyim?

772
0
25 no.lu KDV genel tebliği 9.maddesinde verilen örneğe istinaden, Ay sonlarında 120 ve 320 hesapta yapılan döviz değerlemesi işlemlerinde oluşan kur farkı için, KDV kısmının kur farkı karı veya zararı yazılmayıp ara bir hesapta takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum?

Düşündüğünüz gibi bir işlem yapılmaz. Kur farkları için 646-656 hesaplar kullanılır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2018 yılında yaptığımız ihracatın mal alımına ilişkin gelen kur farkı faturasını 2019 yılında yüklenilen KDV’de kullanabilir miyim?

 

Kur farkı faturaları teslim edilen ürünün KDV oranına göre mi hesaplanacaktır?

 

Kur farkı kar ve zararlarını hangi hesaplarda takip etmeliyim?

 

Önceki İçerikProtestan Reformu’na Giriş: Karşı Reform (Dünya Tarihi / Orta ve Modern Çağ)
Sonraki İçerikŞirketler Zararlarını Sonraki Yıl Karlarından Düşebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz