Ana Sayfa Mevzuat İthal ettiğiniz ürünü iade etmek isterseniz ne yapabilirsiniz?

İthal ettiğiniz ürünü iade etmek isterseniz ne yapabilirsiniz?

590
0

İthal etmek istediğiniz eşyanın gümrük işlemlerini tamamlamadan önce kusurlu olduğunu fark edebilir ve iade etmek isteyebilirsiniz.

İade ettiğiniz eşya ile ilgili ithalat vergileri, talep edilmesi koşuluyla, geri verilir veya kaldırılır. Ancak bu eşya, kusurlu ya da sözleşme hükümlerine aykırı olduğunun tespiti için gerekli olan ilk kullanım dışında eşya kullanılmışsa ithalat vergileri geri verilemez veya kaldırılamaz.

Bu eşyanın Türkiye Gümrük Bölgesi dışına ihraç edilmesi ve geri verme veya kaldırma talebinin vergilerin tebliğinden itibaren bir yıl içerisinde yapılması gereklidir.


Kaynak: T.C Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi Beyannameleri 6 ay ertelendi
Sonraki İçerikİnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların Muhtasar ve KDV ödemeleri ve bildirimleri ne kadar süreyle ertelenmiştir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz