Ana Sayfa Vergi İş yeri kira geliri beyannamesinde kiracılara uygulanan stopaj indirimi mal sahibinin gelirine...

    İş yeri kira geliri beyannamesinde kiracılara uygulanan stopaj indirimi mal sahibinin gelirine ilave olur mu?

    Kira stopajının düşürülmesi nedeniyle kira geliri elde eden iş yeri kira gelirini nasıl beyan edecek?

    626
    0

    Kira stopajının 2020 için beş ay yüzde 10 ‘düşmesiyle aradaki yüzde düşüşü mal sahibinin gelirine ilave oluyor mu?

    Mal sahibi iş yeri kira 2020 yılında elde ettiği gelirinin brüt tutarını beyan eder. 2020 yılı için verilen yıllık gelir vergisi beyannamesinde hesaplanacak vergiden kiracı tarafından kesilen (%10 ve % 20) toplama gelir vergisi stopajı mahsup edilir.

    Defter Beyana tabi mükellefimizin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesini verirken, Genç girişimci istisnasını Beyannamede “İstisna edilecek kazançlara ait bildirim sütununu doldurduktan sonra, Ticari kazançlara ait bildirim **”sütunu elle mi düzeltilip sıfırlanacak?  “Diğer İndirimler” sütunu doldurulup ilgili tutarı elle işlememiz mi gerekiyor? İşyeri kira geliri stopaja tabi 2020 yılı toplam 16.000 TL; mesken kira geliri 1.600 TL başkaca geliri olmayan bu kişi için kira gelirlerinden beyanname vermek zorunda mıyız? 

    1-Konu hakkında bilgimiz yok. GİB e-beyan bölümü ile görüşünüz. 

    2-Verdiğiniz rakamlara göre GMSİ beyannamesi verilmez.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGümrükte millileştirmeden Türkiye’deki başka bir firmaya devredilen ürünler KDV beyannamesinde bildirilir mi?
    Sonraki İçerikKurulan şirket sayısında Şubat 2021’de geçen yılın aynı ayına göre %7,7 artış oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz