Ana Sayfa Vergi Gümrükte millileştirmeden Türkiye’deki başka bir firmaya devredilen ürünler KDV beyannamesinde bildirilir mi?

    Gümrükte millileştirmeden Türkiye’deki başka bir firmaya devredilen ürünler KDV beyannamesinde bildirilir mi?

    586
    0

    Bir elektrik kurumuna güvence bedeli için yapılan güncelleme sonucunda mükellef tarafından 5.000 TL faiz faturası kesildi. Faturada KDV bulunmamaktadır. Bu 5.000 TL tutarı katma değer vergisi beyannamesinde hangi bölümde beyan etmek gerekiyor?

    KDV’ye tabi olmayan işlemler KDV beyannamesinde yer almaz.

    Gümrükte Devir aldığım malzemeleri, Gümrükte tekrar devir işlemi yaptım. Farklı bir firmaya, satışını yaptığım gümrükte devir işleminin KDV beyannamesinde gümrükte devir olarak nerede beyan etmeliyiz?

    KDV Kanununun 16/1-c maddesine göre, Gümrük Kanunundaki transit ve gümrük antrepo rejimleri ile geçici depolama ve serbest bölge hükümlerini uygulandığı malların teslimi KDV’den istisna edilmiştir. Buna göre; yurt dışından satın alınan gümrük antreposundaki henüz millileştirilmemiş malların, Türkiye’de yerleşik bir firmaya teslimi Kanunun 16/1-c maddesi uyarınca KDV’den müstesnadır. 

    KDV beyannamesinde KISMİ İSTİSNA KAPSAMINDA GİREN İŞLER Bölümünde 235.kod a yazılır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest Bölgede faaliyet gösteren firmalara düzenlenen faturalardaki iade işlemi nasıl olacak?
    Sonraki İçerikİş yeri kira geliri beyannamesinde kiracılara uygulanan stopaj indirimi mal sahibinin gelirine ilave olur mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz