Ana Sayfa Vergi Geçici vergi dönemlerinde mahsup etmediğimiz geçmiş yıl zararlarını kurumlar vergisinde mahsup edebilir...

Geçici vergi dönemlerinde mahsup etmediğimiz geçmiş yıl zararlarını kurumlar vergisinde mahsup edebilir miyiz?

904
0

Geçici vergi beyannamesinde mahsup etmediğimiz geçmiş yıl zararını dönem sonu kurumlar vergi beyannamesinde mahsup edebilir miyiz? Dönem sonunda mahsup edersek haliyle vergi iadesi çıkıyor. Bununla alakalı da bir sorun yaşar mıyız?

Kurumlar vergi beyannamesinde mahsup yapılabilir. Sorun olmaz.

Vergi mükellefi olarak geçmiş yıl zararım;

2015 yılı 20.000 TL

2016 yılı 20.000 TL

2017 yılı  2.000  TL

2018 yılı 20.000 TL

2019 yılı karım ise 40.000 TL şeklinde düşündüğümüzde 2019 yıllık beyanını verirken “Mahsup Edilmeyen Geçmiş Yıl Zararları” bölümünde 2016 2017 2018 yılları geçmiş yıl zararlarımı yine göstereceğim değil mi?

Geçmiş yıl zararları yıllar itibari ile yıllık beyannamede yıl, yıl yer alır. Mahsup en eski yıldan itibaren yapılır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDüzenlenme tarihi üzerinden 8 gün geçen e-arşiv faturayı iptal edebilir miyiz?
Sonraki İçerikİtiraz süresi geçmiş e-arşiv fatura için iptal işlemi yapabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz