Ana Sayfa Mevzuat Geçici İlmuhaber nasıl çıkarılır?

Geçici İlmuhaber nasıl çıkarılır?

Eski sermaye ödenmeden yeni sermaye artışı yapılabilir mi?

1059
0
20.11.2020 tarihinde Tek kişilik 200.000.00 TL sermaye ile bir A.Ş. kuruldu. Bu şirket geçici ilmuhaber nasıl çıkarabilir?  Karar alınacaksa tescil onay lazım mı?

İlmühaber çıkarmak için yönetim kurulu kararı alınmalı ve bu karar istinaden ilmühaberlerin hazırlanması gerekir. Bu durum tescile tabi değildir.

Nama yazılı hisse senedinin bastırılması içinde karar alınmalıdır. Ancak bu kararınız da tescile tabi değildir.

Hamiline hisse senedi çıkarmak için alınacak yönetim kurulu kararınız tescil ve ilana tabi olup, gazete ilanından sonra hamiline hisse senetleri bastırılabilir.


İki ortaklı bir limited şirkette ortaklardan biri taahhüdünü yerine getirmiş, diğeri 24 ay süresi devam etmekte olup sermaye ödemesi yapmamıştır. Taahhüdü yerine getirmiş olan ortak sermaye artırımı yapabilir mi?

Eski sermayenin tamamı ödenmedikçe yeni sermaye artışı yapılamaz.

Burada şirketin sermayesi önemli ortaklara isabet eden sermaye miktarı değildir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik7252 sayılı SGK teşvikinden kaç gün faydalanabiliriz?
Sonraki İçerikGayrimenkul alım ve satımlarında uygulanacak KDV oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz