Ana Sayfa Vergi Eğitim ve sağlık harcamalarının ne kadarını yıllık gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu...

Eğitim ve sağlık harcamalarının ne kadarını yıllık gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapabiliyoruz?

501
0

Yıllık gelir vergisi beyanımızı düzenlerken

Örneğin: 100.000,00 TL kar ettiğimizde oluşan karın eğitim sağlık açısından %10 oranında düşebiliyoruz. Hesaplama yaparken 100.000.00- 10.000.00 = 90.000,00 TL karın %10’u yani 9.000,00 TL olarak mı eğitim sağlık düşebiliyoruz?

GVK 89/2 madde ki koşullara göre alınan belgeler ile tevsik etmek koşulu ile Gelirin %10 u indirilir. Beyanname düzenleme sınırında rakamı yazdığınız zaman otomatik hesaplama yapılır. 100 bin TL’nin % 10’u 10 Bin Liradır. Bu rakam indirilir. Vergilenecek matrah 90 bin TL’dir. 9 bin TL hesabı yanlıştır.

10/2019 gerçek kişi olarak vergi açılışı yapılmış mükellefimiz Mart/2020 yıllık gelir vergisi beyannamesinde 2019 yılında elde ettiği 1 yıllık kira gelirini beyan edebilir mi yoksa 9 ayını hazır beyandan 3 ayını ise yıllık gelir vergisi beyannamesinden mi beyan etmesi gerekir?

Elde edilen kira gelirinin tamamı ve ticari, mesleki ve msi kazancı ile birleştirilerek Yıllık GV beyannamesi ile beyan edilir. Hazır beyan sisteminden beyan yapılmaz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşgücü maliyeti AB’de %2,7 arttı
Sonraki İçerikFransa İşletmeler için Vergi Desteği Önlemlerini Açıkladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz